Середа
24.04.2024
20:26
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Друзі сайту
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Відділ освіти Бориславської міської ради
Головна » 2016 » Квітень » 27 » Підготовка навчальних закладів м.Борислава до Христового Воскресіння
11:15
Підготовка навчальних закладів м.Борислава до Христового Воскресіння

Вже стало доброю традицією напередодні Великодніх свят проводити прибирання територій, приміщень, озеленювати площі, висаджувати дерева, закладати квітники. Всі навчальні заклади міста Борислава активно включилися в підготовку до Великодніх свят.


9 квітня стартував всеукраїнський місячник озеленення, прибирання та благоустрою. Розпочався він Днем довкілля. В його рамках в усіх позашкільних, загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладах відбулися заходи щодо виховання екологічної свідомості дітей та молоді, проведено навчально-виховну просвітницьку роботу. Особливо запам`яталися учням виховні години: «Природа – це казка, яку треба читати серцем», «Екологічні біди планети», «Скривджена земля». Активними учасниками місячника озеленення та благоустрою стали всі 9 шкіл міста, гімназія, 3 позашкільні заклади, МНВК, 13 дошкільних навчальних закладів. Кожен вніс свій вклад в наведення порядку на своїх територіях, щоб місто стало чистішим і затишнішим. Готуються до свята і дорослі, і малі з опорою на культурно-історичний розвиток нашої держави. Адже толоки допомагали українцям спільно вирішувати проблеми громад. Вдячні жителі міста гімназистам, які чистили від сміття прилеглі до гімназії береги і річки та взяли участь у ліквідації стихійних сміттєзвалищ, упорядкували газони і смітники. Територія гімназії чиста і упорядкована.

В Бориславській ЗОШ №1 згідно з планом проведення місячника озеленення і благоустрою відбулось ряд цікавих заходів екологічного спрямування. Під час проведення семінару заступників директорів навчальних закладів міста вч.початкових класів Попадинець І.М. продемонструвала відкритий урок з природознавства у 2 класі,чим привернула увагу присутніх до екологічних проблем людства. Гуртківці природолюби через свою стіннівку поширюють інформацію про участь школярів у збереженні довкілля. Готуючись до Великодніх свят,учні, як члени учнівського самоврядування, пофарбували навколишній паркан,спортивні споруди, обрізали живопліт, упорядкували клумби, посадили нові дерева і кущі.

Активно готується до Великодніх свят Східницька ЗОШ №2. Учні не тільки упорядкували шкільну територію, а й територію навколо мінеральних джерел. Посаджені школярами кущі і дерева милуватимуть жителів селища та відпочивальників.

Активну участь в акції «Посади калину» взяли учні Бориславської ЗОШ №3. Молодші школярі цієї школи під керівництвом вчителя початкових класів Лісович О.Г. розмістили у міському парку власноруч виготовлені шпаківні.

У підготовці до Великодня учні Бориславської ЗОШ №4 прибрали від сміття велику шкільну територію,висадили 40 молоденьких смерек. Невпізнанно змінився шкільний стадіон за рахунок встановленої дренажної системи і спеціального трав`яного покриву. Під керівництвом вчителя трудового навчання Павліша М.Й. учні виготовили і вивісили на деревах, що на території школи, шпаківні. Депутати міської ради допомогли придбати два сміттєві баки, які вирішать проблему підтримки чистоти території школи.

Учні Бориславської ЗОШ №5 впорядкували клумби на території школи, висадили саджанці дерев та кущів, прибрали шкільне подвір`я та прилеглі території. В рамках місячника були проведені години спілкування «Моя земля – земля моїх батьків». Відбулись екологічні акції «Чисте довкілля» та «Ріка мого дитинства», започатковано екологічні стежини «Мандруємо Бориславом».

Добре потрудились учні НВК-ЗОШ №6, щоб переддень Великодня привести у порядок свою територію. Проїжджаючи трасою Борислав-Східниця, гості курортного селища споглядають територію цього навчального закладу, як чисту і охайну. Побілені дерева, кущі і бардюри.

Вабить око чистотою територія Бориславської ЗОШ №7. Учні потрудились на славу,щоб вона справляла добре враження. Цей навчальний заклад займає велику площу під спортивний майданчик. Тому учням прийшлось добре попрацювати , щоб очистити територію від сміття. Побілені дерева, бардюри викликають приємне враження у перехожих і відвідувачів школи.

З великим ентузіазмом прибирали територію школи учні Бориславської ЗОШ №8. Впорядкували спортивний та тренажерний майданчики. Цікаво були проведені виховні години «Земля наш дім, ти – господар в нім».

Крім приведення території в належний вигляд, в Бориславській ЗОШ №9 проведено конкурс малюнків «Зелена планета», конкурс на кращий буклет «Первоцвіт просить захисту». Проведено акцію «Посади дерево і збережи його». Впорядковано могилу вояків УПА.

Гуртківці СЮН долучилися до поліпшення стану довкілля: працювали у зеленій зоні міського парк, до належного естетичного стану привели присадибну територію закладу, прибрали територію біля потічка у парковій зоні.

Поняття «дизайн» міцно ввійшло в наше життя. Прийшло розуміння того, що він здатний активно впливати на естетичне почуття людей, в першу чергу, молодого покоління. Тому всі ЗНЗ, ДНЗ, ПНЗ міста відгукнулись на пропозицію виготовити якомога більше писанок і крашанок, щоб прикрасити Великоднє дерево. Адже писанки і крашанки – це символи світла, життя і тепла. Їх дарують християни один одному на Великдень з побажаннями любові, добра і радості. Великоднє дерево буде милувати око жителів міста на всі Великодні свята.

Категорія: Новини | Переглядів: 348 | Додав: natalyalast | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar