Субота
20.04.2024
00:37
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Друзі сайту
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Відділ освіти Бориславської міської ради
Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Школярі Борислава вшанували захисників України
10:18
Школярі Борислава вшанували захисників України

 

 

З нагоди Дня захисника України  та 74-річниці створення Української Повстанської Армії  12 жовтня 2016 року у Будинку  дитячо-юнацької творчості відбувся фестиваль патріотичної пісні «Сурми звитяги».

 

Фестиваль «Сурми звитяги» сприяв пропагуванню серед дітей та юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування,що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивченню пісенної спадщини Січового Стрілецтва, Української Повстанської Армії,а також сучасної української патріотичної пісні, що звучала на Євромайданах та під час Революції Гідності.

 

Почесними гостями свята були вояки Української Повстанської Армії та герої сьогодення, які боролися і продовжують боротьбу за волю, незалежність та соборність України.

 

Розпочалося свято вокально-хореографічною композицією «За Україну, за її волю» у виконанні хореографічного ансамблю народного та бального танцю «Перлинки» (кер.Л.Сосенко) та дуету ЗОШ №7 у складі: Ольги Кузимко та Юлії Шемеляк (кер.С.Шемеляк). У фестивалі взяли участь солісти та дитячі колективи усіх навчальних закладів міста. Так пісні «Вперед, побратими» та «Примиріться, сини» майстерно виконав гурт хлопців ЗОШ №5 (кер.І.Хоп`як). Цікаво прозвучали пісні «Хочу жити без війни»  у виконанні  учениці ЗОШ №2 Анни Мартинів  (кер. О.Гавак) та «Молитва матері», яку чудово виконала Андріана Метельська (БДЮТ, кер.А.Грех). Учасники вокальної групи Будинку дитячо-юнацької творчості під керівництвом Н.Галятовської на піднесенні  виконали пісню  «Нашим героям». Пісню «Нас весна не там зустріла» виконали наймолодші учасники фестивалю Мар`яна Ясковець та Вікторія Кропивницька (НВК-ЗОШ №6, кер. Г.Іванович). Тепло зустрічали глядачі троїсті музики БДЮТ та солістів Святослава Костецького і Андріану Метельську з піснею «Там на горі, на Маківці» (кер.Б.Заяць). Цікаву вокальну та хореографічну композицію представил Бориславська державна гімназія (кер.І.Шніцер та Г.Дрогобицька). Зворушливо прозвучали пісні «Благослови» у виконанні Христини Багрій,учениці ЗОШ №1 (кер.О.Монастирська) та «Дай, Боже, сили нашим солдатам», яку виконала  Ірина Дрич учениця ЗОШ №4 (кер.Н.Гром). Завершився фестиваль величавим виконанням пісні «Синьо-жовта Україна» Боженою Гамар, талановитою вокалісткою ЗОШ №1. Переповнений зал глядачів бурхливими оплесками підтримував усіх учасників фестивалю.

 

Слід зазначити, що традиційний щорічний фестиваль є важливою складовою патріотичного виховання підростаючого покоління.

 

Переглядів: 325 | Додав: natalyalast | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar