П`ятниця
03.05.2024
13:52
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Друзі сайту
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Відділ освіти Бориславської міської ради
Головна » 2016 » Лютий » 20 » Учні ЗНЗ м.Борислава вшановують пам`ять Героїв Небесної Сотні
12:46
Учні ЗНЗ м.Борислава вшановують пам`ять Героїв Небесної Сотні

 

19.02.2016 р. у ЗОШ №8 відбувся Урок мужності, приурочений річниці Майдану та подвигу Героїв Небесної Сотні.

Учні 7-11 класів зустрілися з воїнами АТО, учасниками Євромайдану - Мироном Купрієм і Василем Соколом, живими свідками героїчних подій. Старшокласники з затамованим подихом слухали розповіді цих героїв, які зараз із своїми побратимами внесли свій посильний вклад у загальну справу, щоб чобіт ворога не просунувся в глиб України. Учасники художньої самодіяльності виступили з патріотичною літературно-музичною конференцією, під керівництвом Захарчин С.Я., вчителя музичного мистецтва.

"Слава Небесній Сотні" - саме такими словами розпочато 19.02.2016 р. навчальний день у Східницькій ЗОШ №2. Звучав Державний гімн. Хвилина мовчання ... І спогади про ті дні, які навіки відтепер будуть скорботними у пам’яті України.

В цей день відбувся вечір-реквієм в пам’ять про Героїв Небесної Сотні: "Помолітеся за нас, рідненькі, бо тепер ми у сотні у Бога..." , під керівництвом заступника директора Федишин Н.М. Щоб віддати належну шану мужнім учасникам Революції гідності, які ціною власного життя захищали ідеали демократії та європейського майбутнього українського народу, учні школи вкладали всю свою душу в палкі слова подяки та шани.

Участь у заході взяли активні учасники Революції гідності, Євромайдану колишні учні школи Жук Тарас, Федишин Микола та Мидянка Володимир. Хлопці поділилися спогадами про події тих днів на головному Майдані України в Києві. Всіх присутніх зворушила авторська пісня у виконанні Миколи Федишина, написана під впливом пережитого .

Перед школярами та педагогами виступив учасник Революції гідності та Євромайдану, сьогодні активний волонтер Володимир Мидянка, який розповів про дні життя та боротьби на Майдані. Також він презентував збірку своєї поезії «Рана, що кровить» (Дрогобич, 2015). Це поезія нового часу, вірші про героїв.

Актив учнівського самоврядування школи випустив стіннівку: «Герої не вмирають». А юні художники створили композиції , присвячені вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увіковіченню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Директор школи Мирослава Кость подякувала гостям за мужність та любов до України, їх гарячі серця, що здатні запалити вогонь у серцях наших школярів.

19.02.2016 р. у Бориславській ЗОШ І-ІІ ст. № 9 відбулась урочиста лінійка-реквієм „Вони пішли у вічність, щоб Україну зберегти”.

Учні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь правду і гідність людини, віддали своє життя за Україну хвилиною мовчання.

Виступи учнів були проникнуті почуттям патріотизму, готовності стати на захист Вітчизни.

Організатори лінійки-реквієму педагог-організатор Зуб О. П., вчитель історії та правознавства Нагловський В. В. Доклали багато зусиль, щоб донести до учнів значення подій на Майдані для формування громадянина і патріота.

 

 

ключове слово: пам`ять Героїв Небесної Сотні

Категорія: Новини | Переглядів: 411 | Додав: natalyalast | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar